Odpowiedzi

2010-03-19T18:17:09+01:00
Przerwa po 1 lekcji-10min
przerwa po 2 lekcji-10min
przerwa po 3 lekcji-10min
przerwa po 4 lekji-20min

przerwy50min

5lekcji po 45min=5*45min=225min

całość w szkole 50 min+225min=275min

275min/60min= 4h35 min
8:15+ 4h35min=12:50

Odp:Kończy o 12.50.

Licze na najlepsze:).
19 4 19
2010-03-19T18:49:22+01:00
Przerwa po 1 lekcji-10min
przerwa po 2 lekcji-10min
przerwa po 3 lekcji-10min
przerwa po 4 lekcji-20min

10min+10min+10min+20 min=50 minut
Przerwy-50min
5 lekcji po 45min=5*45min=225min

Teraz te to dodajemy wszystko: 50 min+225min=275min

Teraz minuty na godziny zamieniamy.

275min/60min= 4h35 min
8:15+ 4h35min=12:50

Odp. Robert skończy zajęcia o godzinie 12.50

Dasz najlepszą odpowiedź????Rzadko teraz dajecie.
13 4 13