Odpowiedzi

2010-03-20T10:12:00+01:00
360g:[7,2g(3+2)]=360g:(7,2g*5)=360g:36g=10

Słoik wystarczy na 10 dni
2 3 2
  • Użytkownik Zadane
2010-03-20T10:12:37+01:00
7,2 * 3 + 7,2 * 2 =21,6 + 14,4 =36
360 : 36= 10
straczy im na 10 dni
2 3 2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-20T10:12:55+01:00
Adam - 3 łyżki dziennie
Żona Adama - 2 łyżki dziennie

3+2=5
jedna łyżka miodu = 7,2g

5*7,2g=36g

słoik miodu=360g
360/36=10

Odp.: Słoik miodu wystarczy na 10 dni.
2 4 2