Odpowiedzi

2009-10-27T18:18:57+01:00
W czasie urlopu.
80 + 80*12,5% = 80 + 10 = 90

Po półroczu ciężkiej pracy.
90 - 90*10% = 90 - 9 = 81

Teraz waży 81 kg.
2009-10-27T18:22:35+01:00
12,5%z80kg=0.12*80=9,6
80+9,6=89,6
10%z89,6=0,1*89,6=8,96
89,6-8,96=80,64
Odp.Pan Karol waży teraz 80,64 kg
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-27T19:33:34+01:00
Miałam to samo dzisiaj xD

80kg-waga przed urlopem
12,5% * 80 = 1,25*8=10(kg) - tyle przytył przez urlop
80+10=90(kg) - tyle ważył po urlopie
10% * 90=9(kg) - tyle schudł po półroczu pracy
90kg-9kg=81kg - waga teraźniejsza

Odp: Pan Karol waży teraz 81 kg. ;)
4 4 4