Odpowiedzi

2009-10-27T18:40:53+01:00
200 × 0,16% = 32%
100% - 32% = 68%
68% × 35l = 23,8l

odp: Po przejechaniu 200km w baku zostanie 23,8l benzyny.
6 3 6
2009-10-27T18:42:24+01:00
0,16% z 35 l benzyny to 0,056 l na 1 km
do przejechania 200 km spalił 200 x 0,056 = 11,20
35 - 11,20 = 23,8 l

Pozostanie 23,8 l po przejechaniu 200 km
5 2 5