Nie rozwiązujcie mi po jednym zadaniu tylko wszystkie albo chodziaż dwa lub trzy ...!!!

zad 1
Dwaj synowie i dwaj ojcowie zjedli razem trzy jabłka, przy czy każdy zjadł po jednym całym jabłku.Jak to możliwa ?

zad 2
Zegarek elektroniczyny (cyfrowy) spieszy sie o 5 min 36 sekund na tydzien .Jeśli w nidziele w popułudnie pokazuje on dokładny czas, to jaki czas pokaze w piątek o piatej popołudniu ?

zad 3
Na planie skali 1:2500 pewien teren ma kształt prostokąta o wymiarach 64mm x48mm. JAka jest rzeczywista powierzchnia tego terenu ? Odpowiedz podaj w hektarach.

Zad 4
Metr sześcienny pocięto na milemtry sześcienne i otrzymane sześcianki poprzystawiono do siebie, otrzymujac długi precik o przekroju 1 mm².Ile czasu zajmie przejazd skuterem wzdłuż całego pręcika z predkoscia 50 km/h ?

Jestem w podstawuwce wiec pamientać zeby na tym powieomie rozwiazywac zadania...

1

Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-21T12:21:16+01:00
Zadanie 1.

Był 1 syn, ojciec i dziadek. Jest dwóch synów - syn dla ojca i ojciec dla dziadka.

Zadanie 2.
5min 36s = 336s
336s:7= 48
48x5= 240s
17;00 + 4 = 17;04

Zadanie 3.

2500cm= 25m
64mm=6,4cm
48mm=4,8cm
25x6,8= 160m
25x4,8= 120m
160x120= 19200m2
1ha = 10000m2
19200:10000 = 0,192ha