Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-21T13:02:55+01:00
0,1*12=1,2m
12+1,2=14,4m

80zł-1m
x-13,2m

x=13,2*80/1=1056

Odp. Parkiet będzie kosztował 1056 zł
2 3 2
2010-03-21T13:03:34+01:00
0,1 ×12=1,2
12m + 1,2m= 13,2 m
13,2m × 80zł=1056zł
Parkiet będzie kosztował 1056 zł.
2 3 2
2010-03-21T13:09:50+01:00
Najpierw oblicze cenę parkietu bez strat
12 m kwadratowych * 80 zł= 960 zł
teraz ile wynosi na straty parkietu
12 m kwadratowych*1/10=5/6m kwadratowego
5/6 m kwadratowego * 80 zł= 96 zł

teraz sumujemy

960 złotych + 96złotych= 1056zł

6 4 6