Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-21T17:46:51+01:00
24 - cały dzień
24/8=3
3*500=1500 - tyle składa 1 pracownik w ciągu 1 dnia
1500*5=7500
10000/7500=1,(3)
Aby złozyć te długopisy w 5 dni należy zatrudnić 2 pracowników

Przyjmując, że jeden pracownik może pracować dziennie 8 godzin to razwiązanie będzie wyglądało troche inaczej:

500*5 = 2500
10000/2500=4

Aby złożyć te długopisy w 5 dni nalezy zatrudnić 4 pracowników
1 5 1
2010-03-21T17:48:32+01:00
Dane: 1 pracownik= 500 długopisów= 8godzin
Obliczyć: 10000 długopisów=5 dni
10000:500=20
Potrzebuje 20 pracowników