Odpowiedzi

2010-03-21T17:10:51+01:00
1m=100 cm

100*80*40=320000cm³=320 litrów 320/4= 80litów 4*3=240 litrów było w akwarium
240-80=160 160/320=1/2

W akwarium jest 160 litrów wiec jest zapełnione do połowy
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-21T17:13:04+01:00
80cm = 8dm
1m = 10dm
40cm = 4dm

Objętość = 10dm × 4dm × 8dm
Objętość = 40dm² × 8dm
Objętość = 320dm³

320dm³ × ¾ = 240dm³
240dm³ = 240l
240l - 80l = 160l

Akwarium obecnie zapełnione jest w połowie.