Odpowiedzi

2010-03-22T13:33:29+01:00
Zestaw III zadanie 4 a) 70 +130+40+20+30+60= 350 odp C
b) 130-60 = 70 odp A
c) 350 - 100%
70 - x%
350x= 7000% /350
x = 20 % odp B
zad 7
-40 + 18 = 58 odp B
zad 8 odp B poniewaz musisz sprawdzic najmniejsza roznice na wykresie
zad 9 odp D
zad 10
a) 2.5 kg / 0.5 = 5
5 * 0.20 minut = 1 h 40 min
1h 40 min +15 min =1h 55 min
17.00-1h 55 min = 15 .05
odp pani nowak powinna wstawic mieso do rozgrzanego piekarnika o godzine 15. 05
b) 1 h 35 min -15 min =1 h 20 min
1 h 20 min : 20 min = 4
4 * o.5 kg = 2 kg
odp kawalek miesa ktory nalezy piec 1 h 35 min wazy 2 kilogramy
1 5 1