Odpowiedzi

2009-10-27T22:31:52+01:00
(3 do2) do -3 x 3 do 3= 3 do -6 x 3 do 3 = 3 do-3
a tego drugiego zad nie umie
1 3 1
2009-10-27T22:42:24+01:00
9^-3 * 27 ((3^2)^-3) * 3^3 3^-6 * 3^3 3^-3
-------------- = ------------------- = ---------------- = ----------- =
√27 * 1/9 sqrt(3^3) * 3^-2 3^(3/2) * 3^-2 3^(-1/2)


3^-3 * 3^(1/2) = 3^(-5/2)
Wrzuciłem rozwiązanie na wklejto.pl, bo tutaj pochłania białe znaki (tj. kilka spacji obok siebie zamienia na jedną - nie ma white-space: pre w CSS): http://wklejto.pl/45493


Tu masz potwierdzenie poprawności rozwiązania w Google:
1. Całe: http://www.google.pl/search?hl=pl&safe=off&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&num=100&q=(9^-3+*+27)%2F(sqrt(27)+*+(1%2F9))&btnG=Szukaj&lr=&aq=f&oq=
2. Wynik: http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=3^(-5%2F2)&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&oq=3^(-5%2F2)&fp=4cf3651cacb5f2f6
1 5 1