Odpowiedzi

2009-10-28T07:01:08+01:00
4 prezenty-> to 20%
80% to 16 prezentów.

4+16 = 20 prezentów.


2009-10-28T07:04:08+01:00
80% =x
20% =4

20%*x=4
2/10x=4
1/5x=4 |*5
x=20
2009-10-28T07:16:47+01:00
100%-80 %=20%-prezenty kupione w sklepie

20*x=4/-20
x=16

16+4=20