Odpowiedzi

2010-03-22T15:48:09+01:00
1-5=8
40000/8=5000 wartośc jednostki
5* 5000=25 000
9*5000=45000
13*5000=65000
25000+45000+65000=135 000
2 5 2
2010-03-22T15:50:56+01:00
13x-5x=40000
8x=40000
x=5000
5x= 25000
9x=45000
13x=65000
25000+45000+65000=135000
odp. 135000 zł
3 5 3
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-22T15:52:18+01:00
5x-I samochod
9x-II samochod
13x-III samochod

5x+9x+13x=27x

13x-5x=40 000
8x=40 000 /:8
x=5000[zl] -tyle wynosi jedna czastka

5x=5*5000=25000[zl]-Tyle zaplacimy za I samochod
9x=9*5000=45000[zl]- -||- -||- za II samochod
13x=13*5000=65000[zl]- -||- -||- za III samochod

25 000zl+45 000zl+65 000=135 000zl

Za wszytskie auta zaplacimy 135 000zl ;))
6 4 6