Odpowiedzi

2010-03-22T17:21:44+01:00
Zad. 1

7h - 35%
x h - 100%

35x= 7*100
35x=700
x=20 h

20h - 7h = 13h

Odp. Wymiana baterii bedzie konieczna po 13h pracy.


Zad. 2
20% x = 75% * 22
0,2x = 0,75 * 22
0,2x = 16,5
x = 82,5

Odp. Ta liczba to 82,5.
1 5 1
2010-03-22T17:25:55+01:00
7h=30%
100%-35%=65%
65%-35%=30%
7*5+30
30%=6h bo 5 = 30minut 6*5=30

7h+6h=13h
Nie wiem czy zrozumiesz mój tok rozumowania ;)
1 5 1