Odpowiedzi

2010-03-22T18:37:42+01:00
A)
a = 4
b = 2 pierwiastki z 3
c = 2,5
d = 2,5 pierwiastka z 3
e = 6/pierwiastek z 3 = usuwamy niewymierność, wychodzi 2 pierwiastki z 3
f = 4 pierwiastki z 3
g = 6
h = 3 pierwiastki z 3
B)
a = 3,5
b = 3,5 pierwiastka z 3
c = 8
d = 4 pierwiastki z 3
e = 4 pierwiastki z 3
f = 4
g = 7/pierwiastek z 3 = usuwamy niewymierność, wychodzi 7 pierwiastków z 3 / 3
h = 14 pierwiastków z 3 / 3
C)
a = 3
b = 3 pierwiastki z 3
c = 9 / pierwiastek z 3, usuwamy niewymierność, wychodzi 3 pierwiastki z 3
d = 6 pierwiastków z 3
e = 10 / pierwiastek z 3, usuwamy niewymierność, wychodzi 10 pierwiastków z 3 / 3
f = 20 pierwiastków z 3 / 3
g = 5 pierwiastków z 3
h = 5