Odpowiedzi

2010-03-22T20:12:49+01:00
Miodu starczy na 10 dni ;)
5 x 7,2 g = 36
360 : 360 =10

Gdybyś potrzebowała działania to masz wyżej :D
3 3 3
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-22T20:16:06+01:00
Pan Adam 3lyzki - 7,2g x 3 = 21,6g
Żona 2lyzki- 7,2g x 2 = 14,4
21,6+14,4= 36 g
360 : 36 =10 dni
Odp: Słoik miodu wystarczy im na 10 dni.

Pozdrowienia :D
4 5 4
2010-03-22T20:29:41+01:00
7.2×3=21.6g - Pan Adam
7.2×2=14.4g - Jego żona
36g na dzień
36g×10=360g

Odp.:Miodu starczy im na 10 dni.
7 4 7