Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-22T20:37:16+01:00
Co godzina 0.4l wody
W jedną dobę 24 * 0,4l = 9,6l
W ciągu tygodnia 7 * 9,6l = 67,2l
2 5 2
2010-03-22T20:37:36+01:00
1 h =0,4l wody
7dni ma tydzien
dzien ma 24 h
7*24=168 -->godzin ma tydzien
168*0,4=67,2l
odp.Z tego kranu wycieknie 67,2l wody.
2010-03-22T20:38:18+01:00
60 min - 0,4
10080 min - x

60x - 25200 /: 60
x = 420 l