Odpowiedzi

2010-03-22T21:18:05+01:00
A)warzywa strączkowe(szpinak), podroby,mięso (wołowina i wieprzowina), morele
b)
1 4 1
2010-03-22T21:18:59+01:00
Żelazo: Szczypiorek-natka pietruszki,
-surowa marchew,
-sos sojowy,
-olej lniany.

potas:czarna porzeczka,jabłko,banan,grachamka,marchew,morela...
Ogólnie,mięso,owoce,warzywa

magnez:szpinak,ser żółty,seler,sok pomidorowy,płatki owsiane,czerwone mięso,warzywa strączkowe,pestki z dyni...

choresterol:jogurty,baranina,cielęcina,mleko krowie,śledz,tran,masło,makrele,łosoś,kawior,kiełbasa biała
2010-03-22T21:24:16+01:00
A) żelazo- mięso, nasiona roślin strączkowych
b)potas- świeże warzywa i owoce
c)magnez - rośliny strączkowe, pestki dyni, banany, orzechy, kakao
d)cholesterolu - jajka, tłuste potrawy