Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
  • smq
  • Początkujący
2010-03-23T02:54:15+01:00
Ziemniaki: 5x = 5*240=1200 kg
buraki: x = 240 kg.
kapusta: x+120 = 240+120=360 kg.
razem= 1800 kg.

7x=1800-120
7x=1680 |: 7
x= 240 kg.

Spr.
1200+360+240=1800kg.

Odp.: Zebrano 1200 kg ziemniaków, 240 kg buraków i 360 kg kapusty.