Odpowiedzi

  • mk96
  • Początkujący
2010-03-23T17:01:24+01:00
A->9cm
b->12 cm
P=a*b
P=9*12
p=108cm2
2010-03-23T17:03:16+01:00
Stosunek 3:4, czyli mamy 7 części (3+4=7)

21-7
x-3

x=3*21:7=9

21-7
x-4

x=4*21:7=12

12+9=21

P=a*b

Przyjmijmy, że:
a=12
b=9

P=12*9=108cm²