Odpowiedzi

2010-03-23T17:32:51+01:00
Reszty nie chce mi sie liczyc ^^
4) 4 + 3 x (-2) + 0,6 = 4+(-6)+0,6= (-2) + 0,6 = -1,4
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-23T17:55:42+01:00
1). (1⅓)³×4⁴/₉ +8×(-5)=1¹/₂₇×4⁴/₉-40=²⁸/₂₇×⁴⁰/₉≈-33¹³¹/₂₄₃
2). (-2½ + 3)² - (-4+ 3½)²=(½)²-(-½)²=¼-¼=0
3). (-2⅔) x (-3 ¾) - (-3)² x (-¹/₃)=(-⁸/₃)×(-¹⁵/₄)-9×(-⅓)=(-2)×(-5)-(-3)=10+3=13
4). 2³ + 3 x (-2) + 0,6= 8-6+0,6=2,6

Najprawdopodobniej 1 jest źle, ale reszta wydaje się być ok

ta osoba wyżej źle zrobiła podpunkt 4 :) mój dobry na 100%