Odpowiedzi

2010-03-23T19:12:31+01:00
4x-3=3x+5
4x-3x=5+3
x=8

5x+2=7-3x
5x+3x=7-2
8x=5/:8
x=5/8

3(x-1)=0
3x-3=0
3x=0+3
3x=3/:3
x=1

-6(x+1)=24
-6x-1=24
-6x=24+1
-6x=25/:(-6)
x=4 i 1/6

-7(x-2)=3x-1
-7x+14=3x-1
-7x-3x=-1-14
-10x=-15/:(-10)
x=1,5

0,4+0,25x=-2
0,25x=-2-0,4
0,25x=-2,4/:0,25
x=-9,6

2,1-0,3x=0,4x
-0,3x-0,4x=-2,1
-0,7x=-2,1/:(-0,7)
x=3

-1,5-3=0,2x+6
-0,2x=6+1,5+3
-0,2x=10,5/:(-0,2)
x=-52,5

Myślę, że jest dobrze ;D
Dwóch nie zrobiłam bo w jednym się znak pomyliłaś i nie wiedziałam jaki dać. A w drugim zapomniałaś chyba o x.
Pozdro ;)