Odpowiedzi

2009-10-28T19:29:17+01:00
60 m ÷ 90 = ²/₃≈0,66666666... metra

do odpowiedzi od zwirek256: jaś zrobił 90 kroków na 60 metrach czyli jeden krok to 2/3 metra, z twoich obliczeń wychodzi że kroków było 60...
2 3 2
  • Użytkownik Zadane
2009-10-28T19:31:18+01:00
90 / 60 = 1,5
Jeden krok jasia am długość 1,5 metra

Sprawdzenie;
60 * 1,5 = 90
90/1,5 = 60
3 4 3
2009-10-28T22:19:46+01:00