Odpowiedzi

2009-10-28T19:35:20+01:00
100 / 50 = 2 m/s
2,5h = 150 min = 10800 s 10800 s x 2 = 21600m
2h = 120 min = 7200 s 7200 s x 2 = 14400m

  • Użytkownik Zadane
2009-10-28T19:36:57+01:00
100m/50s=2m/s

2,5h=2,5*3600s=9000s
2m/s*9000s=18000m=18km

2km=2000m
2m/s:2000m=1/1000s=1000s
Najlepsza Odpowiedź!
2009-10-28T19:37:24+01:00
100m - 50s
1000m - 500 s
2000m=2km
2 km - 1000s
1000 s = 16 min 40 s

2,5 h = 150 min = 9000 s
100 m - 50 s
? - 9000s
18000m - 9000 s