Odpowiedzi

2010-03-23T19:34:34+01:00
6 razy 22=132+132 razy 14=1848 odpowiedz: w gspodarstwie było 1848 wszystkich zwierząt.
2010-03-23T19:37:29+01:00
Koni jest o 22 więcej niż krów więc:
6+22=28
Owiec jest 14 razy więcej niż koni więc:
28*14=392
Suma zwierząt:
6+28+392=426
2010-03-23T19:42:50+01:00
Dane:
owiec-14 razy wiecej niż koni o 22 wiecej od krow
krow -6
6+22=28
28/14=2 razem;6+28+2=36
odp:razem w gospodarce bylo 36 zwierzat.(6 krow,28 konie i 2 owiec).