Odpowiedzi

2010-03-23T20:00:52+01:00
1.=x do kwadratu +4x+11=4+8+22=34
2.=ab+2b+2abdo kwadratu - ado kwadratu b=podstaw sobie te liczby=-1-20+1-20-0,1= 39,9
10 3 10
2010-03-23T20:00:57+01:00
3(x do kwadratu -2x+3)-2(x do kwadratu-5x-1) dla x=2
3x do kwadratu -6x +9 -2x do kwadratu + 10x + 2
x do kwadratu - 2x + 11

2*2 - 2*2 + 11 = 4-4+11=11



a(2ab+b)-b(a-2ab+a do kwadratu) dla a=0,1 i b=-10
2a kwadrat b + ab - ab + 2ab kwadrat - a kwadrat b
a kwadrat b + 2 ab kwadrat

0,01 * (-10) + 0,1 * 100 = -0,1 + 10 = 9,9
16 2 16
2010-03-23T20:03:45+01:00
3(x do kwadratu - 2x + 3) -(2 x do kwadratu - 5x - 1)= 3x do kwadratu - 6x +9 -2x do kwadratu + 10x - 2= x do kwadratu + 4x +7= 2 do kwadratu + 4 razy 2 + 7= 19

Przepraszam że tylko tyle ale reszty nie umiem za bardzo ;))
9 3 9