Odpowiedzi

2010-03-24T18:19:18+01:00
Razem-70kg
Ania + 4kg = Jurek-3kg
Ania = x-4
Jurek = x+3
x-4+x+3=70
2x=70-3+4
2x=71
x=35,5
Ania = x- 4 = 35,5 -4 =31,5
Jurek = x+3 = 35,5 +3 =38,5
38,5+31,5=70
1 5 1