1.Przetlumacz przepis na jezyk angielski

Ryba zapiekana z pomidorami

składniki:
filet z białej ryby morskiej,opakowanie mrożonego szpinaka w całych liściach, 2 pomidory,cebula,3 łyżki zielonych oliwek,papryka,3 ząbki czosnku,4 łyżki oliwy,2 łyżki śmietany,łyżka masła,sok z cytryny, sól,pieprz

Przygotowanie:

1.Filet opłukać, osuszyć, skroplic sokiem z cytryny i dać trochę soli i pieprzu.Odstawić pod przykryciem do lodówki na 30 minut.
2.Cebulę i czosnek obrać,drobno posiekać wlać torche oliwy. Dodać mrożony szpinak.Podlać kilkoma łyżkami wody.Dodac śmietanę i doprawić solą oraz pieprzem.
3.Naczynie natłuścic masłem. Włożyc przygotowany szpinak. Na szpinaku ułożyć filet rybny. Przykryć pomidorami pokrojonymi na plastry.
4.Pomidory posypać pokrojonymi oliwkami oraz sola i pieprzem. Wierzch zapiekanki skroplić resztą oliwy.Wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 30 min


Dam naj



1

Odpowiedzi

2010-03-25T17:26:34+01:00
Baked fish with tomatoes

Ingredients:
fillet of white fish at sea, pack frozen whole leaf spinach, 2 tomatoes, onion, 3 tablespoons green olives, red pepper, 3 cloves garlic, 4 tablespoons of olive oil, 2 tablespoons cream, a tablespoon of butter, lemon juice, salt, pepper

preparation
1.Chicken rinse, dry, lemon juice condense and give a little salt and pepper.discontinued cover in the fridge for 30 minutes.
2.Peel the onion and garlic, finely chopped Torche Pour olive oil. Add the spinach and add water supply. Add the cream and season with salt and pepper.
3.Grease the dish with butter. Place prepared spinach. Arrange on spinach fish fillet. Cover the chopped tomatoes into slices.
4.Sprinkle with chopped tomatoes, olives and salt and pepper. The top of casseroles condense the rest of the oil. Put in the oven preheated to 180 degrees and bake for 30 minutes