Kasia wybiera się na rowerze do kolezanki 16km od niej . Dziewczynka wyjechała z domu o 11:20 i pokonuje 3,2km w ciągu 10min. O której godz. dotrze do kolezanki jezeli po drodze zrobia sobie 2 postoje po 10min.



Prosze o wszystnie obliczenia.
Prosze zrobcie to!;)

3

Odpowiedzi

2010-03-25T16:48:24+01:00
16:3.2=5
50 min jej to zajmie
50min+2*10min=70min=1godz i 10 min
11.20+1.10=12.30
2010-03-25T16:50:47+01:00
16 ÷ 3,2 km = 5 = 50 min
11:20 + 50 min + 2 × 10 min = 12:10 + 20 min = 12:30
Odp: Kasia będzie u koleżanki za 70 min czyli 1 godz. i 10 min czyli o 12:30.

Pozdro:)
2010-03-25T16:52:39+01:00
16:3,2 =5

5 × 10 = 50

11:20 + 50 minut = 12:10

2 x 10 =20 minut postoju

12:10 + 20 minut =12:30

Odp.Kasia przyjedzie do koleżanki o 12:30