Odpowiedzi

2009-10-29T18:06:29+01:00
1:500000
1cm->500000/:100
1cm->5000/:1000
1cm=5km

10.5*5=52,5km
2009-10-29T18:08:40+01:00
1:500000
1cm-500000cm
odległość--> 10,5cm
500000 x 10,5 = 5250000
5250000cm = 52,5km

Odp: Jest to odpowiedż "C".
2009-10-29T18:09:15+01:00
10,5cm * 500000 = 5250000cm
5250000cm = 52,5 km
odp.: c)