Odpowiedzi

2010-03-25T20:01:22+01:00
X -bluzka
x+67 - sukienka
3x-zakiet


x+x+67+3x =532
5x=532-67
5x= 465 /:5
x=93
bluzka 93zl
sukienka 160zl
zakiet 279zl
2010-03-25T20:03:18+01:00
X-cena bluzki
x+67-cena sukienki
3x-cena żakietu

x+x+67+3x=532
5x=465/:5
x=93 (zł)

93 zł-cena bluzki
93+67=160zł-cena sukienki
3*93=279zł-cena żakietu
2010-03-25T20:04:36+01:00
X- cena bluski
67+x - cena sukienki
3x - cena żakietu

x+67+x+3x = 532
5x+67=532 / -67
5x = 465 /:5
x= 93

bluska : 93
sukienka : 67+93 = 160
żakiet : 3*93= 279