Rozwiąż układy równań
Jest to jeden przykład najlepiej gdyby został rozwiązany 2 sposobami przeciwnych współczynników i podstawiania jestem słaby w te klocki więc najlepiej pisac normalnie i nic nieomijac :)
3x-1+2y-3= 3(y+1)
5 + 4 = 2

3x-1 2y-3 3(y+1)
5 + 4 = 2

x+y- -3y-1= x-6y
4 - 2 = 4

(to wszystko klamerką)

jakby co zadanie 10e ze str 101

1

Odpowiedzi

2010-03-26T07:53:18+01:00
1.
3x-1+2y-3= 3(y+1)
5 + 4 = 2

3x-1+2y-3=3y+3
5+4=2

3x+2y-3y=3+1+3
5+4-2=0

3x-y=7
4=0


2.
3x-1 2y-3 3(y+1)
5 + 4 = 2

3x-1+2y-3=3y+3
5+4=2

3x+2y-3y=3+1+3
5+4-2=0

3.
x+y- -3y-1= x-6y
4 - 2 = 4

x+y-(-3y)-x+6y=0
4-2-4=0

4y=0