Odpowiedzi

2010-03-25T20:59:53+01:00
Najpierw wybiera jedną spośród 5 par butów, następnie jedną spośród 7 spódnic, i jedną parę spośród 8 par bluzek.. Czyli wszystkich możliwości będzie:

C1/5 C1/7 C1/8 = 280

lub po prostu:
5*7*8=280
1 5 1
2010-03-25T21:08:13+01:00
Chyba: 5*7=35- to będzie ile spódnic i butów
35*8=280- na tyle sposobów może się ubrać
LICZE NA PUNKTY!!!!
1 5 1
2010-03-25T21:10:38+01:00
5+7+8=20
20:3=6

Pani Kowalska może się ubrać na 6 sposobów.

Powinno być dobrze...
1 1 1