Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-25T21:58:42+01:00
X=cena namiotu

24%+28%+22%=74%
100%-74%=26%
26%x=325
0,26x=325
x=325:0,26
x=1250
namiot kosztuje 1250zł
15 4 15
2010-03-25T21:59:56+01:00
24%+28%+22%=74%
100%-74%=26%

26% = 325 zł
100% = x zł

x= 100*325 / 26
x=32500 / 26
x=1250

O: Namiot kosztował 1250zł.
6 4 6
2010-03-25T22:02:20+01:00
Dane:
wojtek 24%
jacek 28%
maciek 22%
Jurek 325zł
Szukane: cena namiotu
100% -24-28-22+26%
325/26=12,5zł
12,5zł=1%
100*12,5+1250
Odp: namiot kosztował 1250
4 3 4