Odpowiedzi

2010-03-26T17:00:32+01:00
Chłopców i dziewczynek razem 16+6=22
Ω=(22 po 5)
A=(16 po 3)*(6 po 2)

Ω= 22! / 5!*17! = 3160080/120= 26334
A= (16!/3!*13!) * (6!/2!*4!) = (3360/6)*(30/2)=560*15=8400
P(A)=A/Ω
P(A)=8400:26334≈0,319


:)