Odpowiedzi

2010-03-26T19:07:50+01:00
2*32zł + 3*18zł = 64zł + 54zł = 118zł

118zł - 82zł = 36zł

Odp. : Rodzina zaoszczędziła 36zł
2010-03-26T19:08:59+01:00
2×32=64
3×18=54
64+54=118
118-82=36
Rodzina zaoszczędziła 36 zł.
2010-03-26T19:10:11+01:00
(32*2)+(18*3)=64+54=118 zł

118-82= 36 zł

ODP: Rodzina ta zaoszczędziła 36 zł