Pięcioosobowa rodzina kupiła bilet rodzinny,zamiast dwóch normalnych i trzech ulgowych.Ile złotych zaoszczędziła,jeżeli nie korzystała z promocji? -
normalny-32zł
ulgowy-18zł
rodzinny-82zł
Promocja!
Od listopada do lutego obowiązuje zniżka cen o 20%.

2

Odpowiedzi

2010-03-26T19:24:06+01:00
2normalne=64zł
3ulgowe=54zł
razem=118zł

118zł-82zł=36zł
odp.Zaoszczędzili 36zł.
5 3 5
2010-03-26T19:49:34+01:00
32*2=64zł
18*3=54zł
64+54=118zł

118-82=36
odp.Zaoszczędzili 36 zł.
4 4 4