Odpowiedzi

2009-10-29T20:38:22+01:00
1/3= 10/30
2/5= 12/30
1/10=3/30
10+12+3=25
30-25=5
5/30=2,5 m
30/30= 2,5 *6=15 m

odp: B
1 5 1
2009-10-29T20:43:12+01:00
2,5m +1/2d +1/3d=
odp.b
ponieważ
od 15m - 2,5m=12,5m
a 1/2d= 7,5m
12,5m- 7,5m=5m
natomiast 1/3d= 5m

ja do tego zabrałem się logicznie
2009-10-29T21:24:05+01:00