Odpowiedzi

2010-03-27T10:56:43+01:00
V=Pp * H
Pp= a * b
Pp= 9 * 12
Pp= 108 cm
H= 12,5 cm
V= 108 * 12,5= 1350
V=1350 cm³
3 1 3
2010-03-27T11:16:04+01:00
Pp= 9×12=108cm²

(12,5)²+H²=(2,5√9)²
156,25+H²= 56,25
H²= 100
H=√100 = 10

V= ⅓Pp×H
V= 36 × 10= 360cm³
4 5 4