Odpowiedzi

2010-03-27T11:40:13+01:00
10% z 120 = 12
120+12= 132
10%z 132 = 13,2
132+13,2=145, 20
145zł 20 gr.
2010-03-27T11:44:43+01:00
100%-10%=90%
90%=120
100%=X
90 x X=120 x 100
x= 120 x 100 / 90
x= 12000 / 90
x= 13,3 (3)


Możesz jeszcze to skrócić :D ale wydaje mi się , że nie trzeba :D
2010-03-27T12:03:02+01:00
Mi się wydaje że wynik to 145zł. i 10 gr.