Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-27T16:01:13+01:00
Dno 5mx7m=35 m²
ściany:
1mx5m razy2=10m²
1mx7xrazy2=14m²
razem :
59m²
płytka ma pow. 0,2x0,2=0,04m²
zatem potrzeba
59:0,04=1475 płytek
1 4 1
2010-03-27T16:07:13+01:00
1m x 7m x 5m = 35m kwadratowych
35m kwadratowych x 10 = 350 m kwadratowych
0,2m x 10 = 2m
350m :2m = 175
1 1 1
2010-03-27T16:25:17+01:00
Pole płytki
P=a²
a=0,2m
P=0,2²
P=0,04m²

pole dna
7m*5m=35m²
35m²:0,04m²=875-tyle płytek na dno

pole ścian
1.
2*1m*5m=10m²
10m²:0,04m²=250
2.
2*1m*7m=14m²
14m²:0,04m²350

350+250=600-tyle płytek na ściany
odp.na ściany położono 600 płytek ,a na dno 875 płytek
1 5 1