Odpowiedzi

2010-03-27T19:38:35+01:00
3m * 5m = 15m²
20cm * 10cm = 200cm² = 0,02m²
15m² : 0,02m² = 750
odp: Musi kupić 750 płytek parkietowych.
1 5 1
2010-03-27T19:38:55+01:00
3mx5m
300cmx500cm
300*500=150000cm²

20cmx10cm
20*10=200cm²

150000:200=750

Maciej musi zakupic 750 płytek.
1 5 1
2010-03-27T19:40:30+01:00
P jednej płytki=200cm^ ^-kwadrat
3m=300cm 5m=500cm
P podłogi=300*500=150000cm^
ilość płytek=P podłogi/P jednej płytki=150000cm^/200cm^=750