Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-28T15:41:18+02:00

Ta odpowiedź została oznaczona jako zweryfikowana

×
Zweryfikowane odpowiedzi zostały sprawdzone przez ekspertów, dlatego mamy pewność, że są prawidłowe i bezbłędne. Od dawna na zadane.pl znajdziesz tysiące poprawnych odpowiedzi, które zostały sprawdzone przez moderatorów (najbardziej zaufanych członków naszej społeczności).
2H3PO4 + 3Ca(OH)2---->Ca3(PO4)2 + 6H2O
2H3PO4 + 3Ca---->Ca3(PO4)2 + 3H2
2H3PO4 + 3CaO---->Ca3(PO4)2 + 3H2O
P2O5 + 3Ca(OH)2---->Ca3(PO4)2 + 3H2O
3CaO + P2O5 ---->Ca3(PO4)2
1 5 1
2010-03-28T15:43:16+02:00
2H3PO4+3Ca(OH)2=Ca3(PO4)2+6H2O
2H3PO4+3Ca=Ca3(PO4)2+3H2
2H3PO4+3CaO=Ca3(PO4)2+3H20
P2O5+3Ca(OH)2=Ca3(PO4)2+3H2O
3CaO+P2O5= Ca3(PO4)2