Odpowiedzi

  • Użytkownik Zadane
2010-03-28T18:35:25+02:00
1/3 * 24=8
24-8=16
1/4*16=4
16-4=12
Proszę;*
2010-03-28T18:35:40+02:00
1/3*24=8
Lakomczuch zjadł 8 ciasteczek
1/4*28=6
Lasuch zjadł 6 ciastek
Lakomczuch zjadł więcej ciastek
24-(8+6)=24-14=10
Na stole zostało 10 ciastek
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-28T18:38:12+02:00
24- ilość ciasteczek na stole
1/3= 8 - ilość ciasteczek zjedzonych przez łakomczucha
1/4= 6-ilosć ciasteczek zjedzonych przez Łasucha
8>6
6+8=14 24-14=10
Odp: Łakomczuch zjadł więcej ciasteczek niż Łasuch, na stole zostało 10 ciasteczek
1 5 1