Odpowiedzi

2010-03-28T20:06:12+02:00
1.
P= 6a²
P= 6*3²
P= 6*9= 54 cm²
Odp: No oklejenie kartonu potrzeba 54cm² papieru.

5.
8.15 - 15min = 8.00
8.00 - 30min = 7.30
7.30 - 5min = 7.25
Odp: Karol musi wstac o 7.25.

6.
I lekcja - 8.15 - 9.00
II lekcja - 9.10 - 9.55
III lekcja - 10.05 - 10.50
IV lekcja - 11.00 - 11.45
V lekcja - 12.05 - 12.50
Odp: Robert skończy zajęcia o 12.50.
( w tym zdaniu wliczyłam czas przerw )

7.
6,5*3= 19,50
19,50*4,80= 93,60 zł
Odp: Kowalscy za paliwo zapłacą 93,60 zł.

8.
2,5 ------ 5/8
x ------ 8/8
z proporcji .
x*5/8 = 2,5*8/8 : 8
5x= 8*2,5
5x= 20:5
x= 4 godz.
Odp: Robert dziennie ma 4 godziny czasu wolnego.

9.
trzeba podzielic:
1000: 7 = 142 i 6 reszty
Odp: Za 1000 dni będzie poniedziałek.

Zadania.. 2,3,4 nie umiem..
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-28T20:08:04+02:00
1. 27 cm²

2. w załączniku

3. 19zł- 1 m² blach
½a*h- pole trójkąta
½*4*6
2*6=12m²
12*19=228 zł

4
12*5,5=66kg

5 o 7,25

6 5*45=4,15- lekcje
3*10+20=50 minut-przerwy
5godzin i 5 minut
o 13,20

7 19,5*4,80=93.6
odp zapłacą 93,6 zł

8 4 godziny

9 nie wiem xd
\

DASZ NAJ ?!


1 5 1