Odpowiedzi

2010-03-28T21:18:42+02:00
5.5 kg - 5kg = 0.5 kg
0.5 kg- waga kukułki
5.5 - 0.5 = 5kg
5kg waga zegara
2 1 2
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-28T21:20:18+02:00
Z + k = 5,5 kg
z = k + 5kg
2*k + 5 kg = 5,5 kg
k = 0,25 kg
z = 5,5 - 0,25 = 5,25 kg

Kukułka waży 0,25kg, a zegar 5,25 kg.
6 5 6
2010-03-28T21:21:33+02:00
Z + k = 5,5 kg
z = k + 5kg
2*k + 5 kg = 5,5 kg
k = 0,25 kg
z = 5,5 - 0,25 = 5,25 kg

kukułka - 0,25kg
zegar -5,25kg
1 5 1