Bilet normalnyna przejazd środkami komunikacji miejskiej w Krakowie ważny przez 24 godziny kosztuje 10,40 zł,natomiast bilet normalny ważny przez 72 godz kosztuje 25 zł.Ile pieniędzy pasażer,który zamiast 6 biletów 24-godzinnych
kupi 2 bilety 72 godzinne

3

Odpowiedzi

2010-03-29T13:16:59+02:00
6*10,40-2*25=62,40-50=12,40
2010-03-29T13:18:17+02:00
24h=10,40
72h= 25
25-10,40=14.60 tyle jest drozszy
6*10,40=62,40
2*25=50
62,40-50=12,40 tyle zaoszczedzi
2010-03-29T13:18:35+02:00
6*10,4=62,4(cana 6 biletów 24 godzinnych)
2*25=50(cana 2 72 godzinnych_
62,4-50=12,4
Odp.Zaoszczędzi 12,40zł
1 5 1