Odpowiedzi

2010-03-29T15:35:32+02:00
Kolarz jechał 2 h z prędkością 16 km/ h , a potem jechał 3 h z prędkością 11 km/ h . Jaką drogę przebył kolarz

2*16=32
3*11=33
32+33=65

Kolarz przebył drogę 65 km.

LICZĘ NA NAJ.
1 5 1
2010-03-29T15:36:24+02:00
2h z prędkością 16km/h-
2*16=32 km
3h z prędkością 11km/h
3*11=33km

Łączna długość drogi:
33km+32 km=65 km
Odp.: Kolarz przebył 65 km.

PS. Pamiętaj o odpowiedzi:)
1 5 1