Odpowiedzi

2010-03-29T16:10:33+02:00
X- Basia
x+3 - Ewelina
x+7 - Agnieszka
x+x+3+x+7=46
3x+10=46
3x = 36
x=12
12lat- Basia
12+3=15lat - Ewelina
12+7=19lat - Agnieszka
Odp. Za 10 lat będą miały: Basia 22 lata, Ewelina 25 lat, Agnieszka 29 lat
1 5 1
Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T16:11:34+02:00
Ewelina: x+3
Agnieszka: x+7
Basia: x
3x+10=46
3x=36
x=12
Ewelina: 12+3 = 15lat , za 10 lat: 25
Agnieszka: 12+7 = 19 lat , za 10 lat: 29
Basia: 12 lat, za 10 lat: 22

Spr: 15+19+12=46
Odp: Ewelina za 10 lat będzie miała 25 lat, Agnieszka 29, a Basia 22.
1 5 1