Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T16:28:48+02:00
A)5(1,2x-3,4a-3)-2(0,8x+5,3a-3)= 6x-17a-15-1,6x-10,6a+6= 4,4x-27,6a-9
b)3(2x-1)-2(5x+)+(3x-1)-(2x-5)=6x-3-10x+3x-1-2x+5= -3x+1 //wydaje mi się, że w drugim nawiasie w treści zadania czegoś jednak brakuje:) tam jest (5x+...)



(2¹¹)⁻²= 2 do potęgi -22
2010-03-29T16:31:40+02:00
A)6x-17a-15-1,6x-10,6a+6 = 4,4x - 27,6a - 9
b)a tam nie jest przypadkiem błąd? bo napisałeś/aś dwa plusy obok siebie tak jakby coś tam pomiędzy tym miało być.

2⁻²²
2010-03-29T16:31:43+02:00
A) 5(1,2x-3,4a-3)-2(0,8x+5,3a-3)=6x-17a-15-1,6x-10,6a+6=
=4,4x-27,6a-9