Odpowiedzi

Najlepsza Odpowiedź!
2010-03-29T16:30:49+02:00
X-liczba chłopców
86%x-liczba dziewcząt

x+86%x=930
x+0,86x=930
1,86x=930/:1,86
x=500

0,86*x=0,86*500=430

odp.chłopców jest 500,a dziewcząt 430
15 4 15
2010-03-29T16:34:53+02:00
930-100%
x-86 930x86=79980 79980:100=799,8 zaokraglamy 800-dziwczyny 930-800=130 -chlopcy Odpowiedz:W szkole uczy sie 800 dziewczyn i 130 chlopcow.
4 1 4